DOMAČI NJOKI S PESTOM BAZILIKE

nepozabni okusi

Sestavine za njoke :

  • Krompir
  • Moka
  • Maslo
  • Jajce
  • Sol

 

Njoki

Neolupljen krompir damo v hladno vodo. Ko zavre, kuhamo od 20 do 30 minut (odvisno od velikosti krompirja). V večjo skledo damo maslo, krompir olupimo in pretlačimo (stiskalnica za krompir). Nato dodamo še jajca, moko in sol ter vse skupaj pregnetemo (ročno ali pa z mešalcem). Na pomokani podlagi zamesimo dolge svaljke (premer pribl. 2 cm), ki jih narežemo na njoke. Ta čas zavremo večji lonec osoljene vode in jih kuhamo po delih (odvisno od velikosti lonca). Čim pridejo njoki na površje, jih kuhamo še 3 minute.

Sestavine za pesto iz bazilike:

BAZILIKA

Sol

Olivno olje

Česene

Pinjole

Parmezan

Smetana

Poper

 

Priprava pesta iz bazilike

V blender damo  liste sveže BAZILIKE, česen olje in pinjole. Sesekljamo, nato pa počasi, dodamo še nariban parmezan, sol in poper.

Njoke skuhamo in odcedimo.

V ponvi segrejemo malo olja, dodamo kuhane njoke.

Primešamo pripravljen pesto iz BAZILIKE, smetano in potresemo z naribanim parmezanom.

SPLETNA TRGOVINA